Hoe start je een blogbericht?

Hoe start je een blogbericht? Dat is een vraag waar veel bloggers mee geconfronteerd worden.

Volg je een patroon in de manier waarop je je berichten schrijft, of haal je door elkaar hoe je presenteert wat je schrijft, en hoe je je publiek bereikt?

Hier zijn enkele benaderingen die men zou kunnen gebruiken om een blogbericht te beginnen? Ik heb nagedacht over hoe ik een blogpost kan beginnen en heb besloten om een aantal van die ideeën te delen.

a. Gebruik een journalistieke omgekeerde piramidestijl, waarbij u uw blogpost eerst begint met de belangrijkste tekst, waarbij u typische journalistieke vragen beantwoordt zoals ‘wie,’ ‘wat’, ‘waar’, ‘wanneer’ en ‘hoe’? Zodra u uw punt uitlegt, geeft u de rest van de post uit om uit te leggen hoe u tot die conclusie bent gekomen.

b. Begin met een verhaal of anekdote of casestudy die de aandacht van de bezoekers zou kunnen trekken in plaats van eerst het centrale feit of de mening achter je bericht te geven.

c. Laat een statistiek zien die u zou kunnen verrassen of antwoorden of beide zou kunnen genereren. Dit kan een goede manier zijn om de aandacht van mensen te trekken.

d. U zou uw blogpost kunnen beginnen met een vraag- en antwoordformaat, waarbij u een reeks vragen en hun antwoorden geeft, mogelijk beginnend met wat u als de belangrijkste vraag en het belangrijkste antwoord zou kunnen beschouwen.

e. U kunt een format gebruiken waarbij u een verhaal of tijdlijn volgt, waarbij u aan het begin begint en in de tijd vooruit werkt.

f. Het is niet ongebruikelijk om te schrijven in een conventionele opstelstijl zoals je misschien op school hebt geleerd, waar je een basis bouwt voor een idee of een set van concepten en dan de conclusie laat zien.

g. Als je begint met het verwijzen naar de blogpost of het artikel van iemand anders of een nieuwsverhaal, en zegt dat je het met een deel ervan eens bent, met alles, of met niets, en dan uitlegt waarom. Dit kan een goede manier zijn om discussie met anderen te genereren. En de commentaren op uw blog kunnen een goede plaats zijn om dat gesprek te voeren.

h. U kunt beginnen met uw lezers te vragen om zich een of andere hypothetische situatie voor te stellen, of hen te vragen om wat geheugen op te roepen.

i. U kunt ook beginnen met een blogpost met een duidelijke vraag, zinnig of zelfs retorisch, eventueel in een truc om commentaar en discussie te genereren.

j. Ook kunt u zich tot een bepaalde persoon richten, en hem of haar schrijven.

k. Het is misschien geen slecht idee om iets over jezelf te onthullen dat je lezers misschien niet wisten.

l. Ik begin graag met een definitie die een concept beschrijft dat centraal staat in je bericht.

m. U kunt beginnen met een foto of illustratie die een bepaald aspect van wat u wilt bloggen belicht.

n. Een goede strategie kan inhouden dat je een basis legt voor je expertise over een onderwerp dat gebaseerd is op je eerdere ervaringen of opleiding of beide?

o. U kunt ook iemand of iets citeren waar u het misschien niet mee eens bent, en verder gaan met het uitleggen waarom u er misschien een probleem mee hebt.

Hoe begint u een blogbericht?

Dat gezegd hebbende, een ding weet ik zeker dat veel aspirant-bloggers zouden willen weten is, hoe begin je precies een blog? Zoals, hoe moet je eerste bericht zijn? Zou geweldig zijn als je hier ook je gedachten over kunt delen.